Olika typer av kroppssmyckning

Synen på att utsmycka sin kropp på olika, mer eller mindre permanenta, sätt har förändrats mycket de senaste decennierna. Från att ha varit något främst förbehållet kriminella och sjömän till att idag synas på var man och kvinna. Att ha synliga tatueringar eller piercingar är inte ett dugg konstigt idag. Det är definitivt inget som kommer hindra dig från att bjuda upp på dansbanan. Det är till och med vanligt bland dansbandsmusiker.

Piercing

En piercing är ett hål i kroppen som du kan sätta ett smycke i. Ta en titt online för att se olika varianter. Du kan pierca de flesta kroppsdelar. Från enkla hål i öronen till intimpiercingar. De senare har ofta en sexuell funktion, medan de flesta piercingar är strikt estetiska.

Tatuering

En tatuering är mer permanent än en piercing. Din tatuerare använder en elektrisk nål och bläck för att göra färgade mönster i din hud. Det är en uråldrig konstform som det samtidigt går trender i. Den lite äldre minns kanske tribaltatueringarna som var helt dominerande ett tag, men idag är helt ute. Om du väljer att tatuera dig: se till att sätta dit ett motiv som du tror kommer stå sig över tid. Det behöver inte ha någon djupare spirituell betydelse. Men du måste kunna leva med den hela ditt liv.