För dig som spelar musik

Även om du är en duktig dansare kanske du har talang som musiker också. I Sverige finns det många som kombinerar båda konstarter. Gunhild Carling till exempel både sjunger och dansar. Då är det bra att ha en musikaffär i närheten med stort sortiment och bra kvalitet på sina instrument.

Dyra och billiga varianter

Hur du väljer ditt instrument kan variera. Men det finns några saker som kan vara bra att veta. Ett av knepen är att se efter vilket ursprungslandet är. Amerikanska instrument tenderar att vara dyra. Men köper du ett ifrån Asien kan du komma undan för en billigare peng. Träsorten blir viktig om du vill ha ett bra ljud och det påverkar prislappen. Ju dyrare desto bättre ljud om vi beskriver det i grova drag. Ska du bara ha ett enkelt instrument att öva med hemma kan det räcka med en billigare variant. Men är du ute efter exceptionellt ljud får du räkna med att investera mer.

Musikens positiva effekter

Oavsett vilken musik du gillar har forskare konstaterat att vi blir positivt påverkade av den. Det som vi lyssnar på mest är den musik som hjärnan verkar föredra. Alla kulturer har sin musik. Så viktig är den för oss. Beställ på nätet och börja spela idag.