Musik i teve

Dansbanden finns på de små och store scenerna runt om landet. Men det finns ju också en massa musik som visas i teve och det är det vi ska prata om idag.

MTV

Den store musikrevolutionen började egentligen med musikkanalen MTV. Den började sända i USA i början av Augusti 1981 och var då tillägnad att visa musikvideos från de främsta artisterna. The Buggles kända låt “Video killed the Radio Star” citeras oftast att vara den första musikvideon men den äran ska egentligen gå till John Lack och hans video till låten “Ladies and Gentlemen, rock and roll!”.Det tog inte mer än ett år innan kanalen spred sig över till Europa. Under hela 90-talet satt ungdomarna fastklistrade framför kanalen för att se sina favoritartisters videos och intervjuer.Sedan dess har kanalen gått över det en ungdomskanal som visar mest realityserier som “Teen Mom” och “Friendzone” och “The Hills”.

Melodifestivalen

Under flera årtionden har vi i Sverige älskat Melodifestivalen och vi ser ingen ände på dess popularitet. Varje är samlas miljoner framför teven för att se våra kära, svenska artister tävla om vem som får representera vårt avlång land i Eurovision.Under de senaste åren har det även blivit populärt att satsa pengar på vem som vinner Melodifestivalen och senare vem som tar hem Eurovision. När tävlingarna närmar sig brukar sidor som Betway lägga upp sina odds och tidningarna spekulerar också vem som kammar hem förstapriset.Årets Eurovision tar plats i Vienna, Österrike, eftersom det var Europas favorittransvestit, Conchita Wurst, som tog hem segern med låten “Rise like a Phoenix.”